Vardagsträning


Välkommen till mina vardagsträningskurser, där vi fördjupar er relation och bygger upp grundläggande färdigheter för en trygg samvaro i vardagen. Du kan välja mellan Vardagsträning steg 1, "Triss i Vardagsträning", kursen "Rackarungar" eller den roliga och utmanande "Vardagsträning steg 2". Oavsett kurs får du verktyg för att tryggt hantera olika vardagssituationer och växa tillsammans med din hund.

Kurserna är utformade med ett hundbeteendeperspektiv för att ge tips och råd om hur man hanterar olika utmaningar och förebygger framtida beteendeproblem hos hunden.


Kursplan Vardagträning steg 1


Mina Vardagsträningskurser

Mina Vardagsträningskurser är utformade för att hjälpa dig och din hund att utveckla de grundläggande färdigheter som behövs för att navigera tryggt genom vardagen. Genom praktisk träning och övningar fokuserar kurserna på att stärka er relation och skapa harmoni i olika situationer.

Det är en naturlig fortsättning på valpkursen och erbjuds för hundägare som vill fortsätta stärka sin relation med sin hund och utveckla ytterligare färdigheter.

Kurserna är noga utformade för att möta de vanliga utmaningar som uppstår med din hund och syftar till att stärka och förbättra några av de mest grundläggande beteendena för vardagslivet med din hund. Genom praktiska övningar och träning strävar mina vardagsträningskurser efter att skapa en mer harmonisk och tillförlitlig relation mellan dig och din hund.

Exempel på innerhåll i Vardagsträningskuserna:

  • Start och avslut i träning med hunden
  • Vila och återhämtning
  • Inlärnings- och belöningsteknik
  • Strategier vid hundmöten och andra möten
  • Avledning vid triggande situationer
  • Följsamhet
  • Inkallning

Upplägget för mina Vardagsträningskurser

Upplägget för mina Vardagsträningskurser sträcker sig över 2, 3 eller 5 tillfällen, beroende på kursvariant. Vid varje tillfälle varierar det specifika innehållet och övningarna för att ge en varierad och stimulerande träningserfarenhet för dig och din hund. För en detaljerad överblick över kursens upplägg och fokus vid varje tillfälle rekommenderas det att du tar en titt på kursplanen för respektive kurs. De flesta kurserna hålls utomhus för att ge hundarna en variationsrik och naturlig miljö att träna i, vilket ger dig och din hund möjlighet att utforska och träna i olika situationer.

Vardagsträning som Individuell träning

Om du inte hittar någon kurs som passar dig, eller om du önskar att fokusera helt på din hund och era individuella behov, så kan du istället boka Individuell träning.

En individuell privatlektion kan även vara ett utmärkt komplement i väntan på att en vardagsträning eller en kurs som Triss i Vardagsträning ska börja. Det ger dig och din hund en möjlighet att komma igång med träningen och få en bra start redan innan den ordinarie kursen drar igång.

Antal deltagare: Max 6 hundar. Hela familjen är välkommen att följa med hunden.
Plats: Tyresö eller Nacka
Instruktör: Michael Rudkrantz
I kursavgiften ingår: Digitala kompendium med teori och övningar samt diplom.
Övrigt: Vi varvar teori och praktik utomhus.
Här hittar du mina villkor och kan bland annat läsa vad som gäller angående sjukdom och vaccination.
Bokning sker genom att klicka på knappen ”Till anmälan” nedan.
Om kursen är fullbokad så visas texten ”Det finns endast reservplatser kvar” eller
”Det finns tyvärr inga platser kvar”.

VÄLKOMNA!

Vardagsträning
steg 1


5 tillfällen à 1,5 timmar
1900 kr


Vardagsträning steg 1  är perfekt för både nya och lite mer erfarna hundar och hundägare där vi fokuserar på att förbättra de vanligaste vardagsbeteendena och att fördjupa samarbetet och kontakten mellan dig och din hund. Här lägger vi en stabil grund med hundens trygghet i olika vardagssituationer.


Här hittar du kursplanen för min Vardagsträning steg 1


Vardagsträning
steg 1 Intensiv


2 tillfällen à 3 timmar
1600 kr


Vardagsträning steg 1 Intensiv: Kursen är planerad över 2 tillfällen, vardera på 3 timmar, men för dig som föredrar en kurs med färre tillfällen. Målet är att ge dig och din hund en trygg och stabil grund för att kunna hantera vardagens utmaningar tillsammans.


Här hittar du kursplanen för Vardagsträning steg 1 Intensiv
Rackarungar


5 tillfällen à 1,5 timmar
2100 kr


Rackarungar är kursen som riktar sig till dig som står inför utmaningar med din hunds olika vardagssituationer. Som unghund kan den ibland visa upp ett lite mer "yvigt" och framfusigt beteende, med stängda öron, hormoner och nya förmågor.
Som hundägare kan detta upplevas som lite krävande, men med rätt förståelse och kunskap kan dessa utmaningar vändas till en möjlighet att utveckla en trygg, lyhörd och samarbetsvillig hund.
Rackarungar följer samma kursplan som Vardagsträning steg 1 men i mindre grupp om max 4 hundar där du som hundägare får mer tid stöd och coachning.


Här hittar du kursplanen för Rackarungar

Vardagsträning
steg 2

5 tillfällen à 1,5 timmar
1900 kr


Vardagsträning steg 2 är det perfekta steget för dig som vill fortsätta utveckla din relation med din hund samtidigt som ni tar er an nya utmaningar i er vardagsträning.

Under kursens gång fortsätter vi att fokusera på de vanligaste vardagsbeteendena, men med ett stort fokus på att fördjupa samarbetet och kontakten mellan dig och din hund.


Här hittar du kursplanen för Vardagsträning steg 2
Vardagsträning
steg 2 Intensiv


3 tillfällen à 1,5 timmar
1600 kr


Triss i vardagsträning är en kurs som syftar till att stärka och förbättra några av de mest grundläggande färdigheterna för vardagslivet med din hund. Genom att fokusera på beteenden som att stanna kvar, vara följsam och att komma på inkallning, strävar kursen efter att skapa en mer harmonisk och tillförlitlig relation mellan dig och din hund i olika vardagssituationer.


Här hittar du kursplanen för Triss i Vardagsträning
unsplash