Nosaktivering och BerikningI mina nosaktiverings- och berikningskurser får din hund möjlighet att utforska och utveckla sitt naturliga luktsinne samtidigt som den tillgodoser sina medfödda behov. Genom roliga övningar och aktivering uppmuntras hunden att använda sina sinnen, såsom nos, hörsel och syn, vilket ger en stimulerande och berikande upplevelse. Kurserna är utformade för att låta hunden utforska olika dofter och miljöer, vilket främjar mental stimulans och fysisk aktivitet samtidigt som den skapar en positiv och lustfylld inlärningsmiljö för din hund.


Mina Nosaktiveringskurser

Mina Nosaktiveringskurser är utformade för att hjälpa dig och din hund att utveckla grundläggande färdigheter som främjar välmåendet både psykiskt och fysiskt. Genom praktisk träning och övningar fokuserar kurserna på att stärka er relation och ge dig de färdigheter du behöver för att utföra spårning, sökning eller kantarellsök med din fyrbenta vän. Ni kommer att ha roligt tillsammans och uppleva naturen året runt med olika spännande övningar. Kurserna är noggrant utformade för att du ska känna dig trygg och ha kul under de roliga och stimulerande nosaktiveringsövningarna med din hund.

Nosaktivering och Berikningskurser välkomnar hundar i alla åldrar, så oavsett om din fyrbenta vän är en valp, unghund, vuxen hund eller senior, är ni varmt välkomna att delta.

Nosaktivering eller Berikning som Individuell träning
Om du inte hittar någon passande kurs eller föredrar att fokusera helt på din hund och era individuella behov, så erbjuds Temakurs som Individuell träning.

Mina Berikningskurser

Under Berikningskursen kommer din hund få chansen att utforska miljön med alla sina sinnen, vilket inkluderar olika underlag och aktiveringar. Genom att få göra egna aktiva val och balansgång ökar din hunds självförtroende och mental stimulans. Dessutom får hunden njuta av nosaktivering på en godisstig och utforska olika godissök.
Under kursens gång finns även tid för mys och avkoppling tillsammans med dig, samt lek och återhämtning.

Upplägget för mina Nosaktivering och Berikningskurser
Upplägget för mina Nosaktiveringskurser sträcker sig över 2 eller 4 tillfällen, beroende på kursvariant. Vid varje tillfälle varierar det specifika innehållet och övningarna för att ge en varierad och stimulerande träningserfarenhet för både dig och din hund. För en detaljerad överblick över kursens upplägg rekommenderas det att du tar en titt på kursplanen för respektive kurs. Kurserna hålls utomhus i Tyresö eller Nacka.

Antal deltagare: Max 6 hundar. Hela familjen är välkommen att följa med hunden.
Plats: Tyresö 
Instruktör: Michael Rudkrantz
I kursavgiften ingår: Digitala kompendium med teori och övningar samt diplom.
Övrigt: Vi varvar teori och praktik utomhus.
Här hittar du mina villkor och kan bland annat läsa vad som gäller angående sjukdom och vaccination.
Bokning sker genom att klicka på knappen ”Till anmälan” nedan.
Om kursen är fullbokad så visas texten ”Det finns endast reservplatser kvar” eller
”Det finns tyvärr inga platser kvar”.

VÄLKOMNA!

Kantarellsök


2 tillfällen à 3 timmar
2500 kr


Upptäck skogens guld tillsammans med din fyrbenta vän i min roliga kurs "Kantarellsök"!
Med min kurs kan du lära din hund att bli en expert på att hitta kantareller. Det är inte bara en rolig och spännande aktivitet för er båda, utan berikar också hunden genom att använda sin största tillgång, nämligen nosen. Oavsett om du är en entusiastisk svampplockare eller bara älskar att tillbringa tid i naturen, är "Kantarellsök" den perfekta kursen för dig och din hund att utforska och njuta av skogen tillsammans!


Här hittar du kursplanen för kursen Kantarellsök
Spår som aktivering steg 1


1 tillfällen à 3 timmar
900 kr

Vill du hitta på roliga och meningsfulla aktiviteter med din hund som inte bara aktiverar kroppen utan även hjärnan?Spårträning är ett fantastiskt sätt att låta din hund använda sin naturliga förmåga att lukta och lösa problem samtidigt som ni skapar en starkare och mer förtroendefull relation fokuserar vi på att lägga grunden för spårarbetet och ge er de grundläggande färdigheterna som behövs för att komma igång.


Här hittar du kursplanen för kursen Spår som aktivering steg 1

Spår som aktivering steg 2


1 tillfällen à 3 timmar
900 kr


Ta spårträningen till nästa nivå med vår kurs "Spår som aktivering steg 2"! Här fokuserar vi på att lyfta ditt spårarbete till nya höjder genom att erbjuda spännande utmaningar och utveckla spårarbetet tillsammans. Ni får de nödvändiga färdigheterna för att bygga vidare på ert spårarbete samtidigt som ni har roligt tillsammans.


Här hittar du kursplanen för kursen Spår som aktivering steg 2

Sök som aktivering steg 1


1 tillfällen à 3 timmar
900 kr

Upptäck spänningen och glädjen med att lära din hund att hitta gömda personer i min kurs "Sök som aktivering steg 1"! Här fokuserar vi på att lära er grunderna i sökträning, där ni tillsammans kommer att utforska den fascinerande världen av nosarbete.

Genom individuell coaching och vägledning får du och din hund verktygen och kunskapen för att starta er sökträningsresa på bästa sätt.


Här hittar du kursplanen för kursen Sök som aktivering steg 1
Sök som aktivering steg 2


1 tillfällen à 3 timmar
900 kr


fokuserar vi på att utveckla och förbättra era sökfärdigheter genom att introducera nya och mer avancerade övningar. Vi utforskar längre avstånd och fler figuranter för att bredda er repertoar och utmana er tillsammans.

Med individuell vägledning och stöd får du och din hund de verktyg och den kunskap ni behöver för att lyckas i era sökträningar.


Här hittar du kursplanen för kursen Sök som aktivering steg 2
unsplash