Micke


Hej där! Jag är Michael Rudkratz, och jag är stolt grundare av Michael Rudkrantz. I min roll som Hundbeteendeutredare samt Instruktör  och Hundcoach har jag haft privilegiet att arbeta med hundar och deras ägare i över ett decennium.

Michael Rudkrantz

Hej och välkommen! Jag är Michael Rudkratz,

 Med över 25 års erfarenhet av att arbeta med hundar och deras ägare har jag utvecklat en gedigen förståelse för hundars beteenden och känsloliv.


Min passion för hundar började redan i tidig ålder när jag och min syster ägnade oss åt att leka med och mata hundar i vår närhet. Min första egna hund, Happy, blev en viktig del av mitt liv när jag var 12 år gammal. Sedan dess har jag fortsatt att utforska och fördjupa mig i hundvärlden genom utbildningar inom hundpsykologi, pedagogik och psykologi, samt en mängd påbyggnadskurser för att förbättra mina kunskaper och färdigheter.

Att vara en ambassadör för etisk hundträning är en viktig del av mitt arbete, och jag strävar alltid efter att visa hundägare värdet i att bemöta hunden etiskt och använda positiva metoder i träningen med sin hund. Genom att bemöta hunden med respekt och förståelse och genom att utveckla en ömsesidig trygg kommunikation tror jag att vi kan förbättra relationen och samvaron mellan människa och hund på ett betydande sätt.

Genom att följa LIMA-strategin (Least Intrusive Minimally Aversive) garanterar jag att träningen är effektiv och human, utan användning av bestraffningar eller negativa metoder.


Som Hundbeteendeutredare är mitt främsta mål att utrusta dig och din hund med de verktyg och kunskaper som behövs för att skapa en harmonisk och balanserad relation. Jag finns här för att vägleda er genom träningsprocessen och säkerställa att ni når era gemensamma mål.

Min bakgrund som samtalsterapeut och personlig coach är av stor nytta i mitt arbete med hundägare, särskilt när det handlar om att hantera problembeteenden hos hundar eller att arbeta med traumatiska händelser som hunden har upplevt. Genom att tillämpa mina erfarenheter och kompetenser kan jag skapa en trygg och stödjande miljö för både dig och din hund att växa och utvecklas i.

Mina följeslagare i livet är två fantastiska hundar som berikar min vardag på olika sätt. Gemma, en snart 9-årig Staffordshire bullterrier, är en glad och energifylld hund med en oändlig lust att springa och utforska världen runt omkring henne. Hennes livliga natur och starka kamplust kräver regelbunden motion och aktivitet för att hon ska trivas och må bra.

Jag har också Honey, en trygg och stabil Labrador som precis har fyllt dryga 2 år. Hon är en mild och vänlig själ, alltid redo att dela sitt lugn och sitt tålamod med dem omkring henne. Till skillnad från Gemma trivs Honey bäst med att ta det lugnt och använda sin nos för att utforska omgivningen i sin egen takt. Hon är den perfekta balansen till Gemmas livlighet och ger en känsla av lugn och stabilitet till vår flock.

Båda mina hundar spelar en viktig roll som "hjälphundar" i mitt arbete som Hundbeteendeutredare. Deras närvaro och unika personligheter ger mig möjlighet att förstå och bemöta olika beteendeproblem från olika perspektiv. Genom att inkludera dem i mina kurser får deltagarna möjlighet att lära av deras beteenden och interaktioner, vilket berikar deras inlärningsupplevelse och förståelse för hundpsykologi. Gemma och Honey är inte bara mina följeslagare, utan också mina värdefulla kollegor och lärare i mitt arbete för att främja positiva relationer mellan människa och hund.

Camilla 


Hej där! Jag är eter Camilla och är administratör och ekonomiansvarig på Michael Rudkrantz. 

Jag heter Camilla och min familj består av två barn, Wilhelm och Elvira, samt mina Springer Spaniels och två utflugna bonusbarn. Jag bor i Arvika, fyra mil från norska gränsen och åtta mil åt andra hållet till Karlstad.

Ända sedan barnsben har djur av alla slag varit en stor del av mitt liv, och till mina föräldrars stora förtret drog jag hem både det ena och det andra i djurväg. Hundar kom in tidigt i mitt liv eftersom jag är uppväxt med Schäfer. Senare i livet ”räddade” jag en riktig gatukorsning.

Den första Springern kom in i vår familj 2012 och sedan dess har flocken utökats. Jag är uppfödare av Springer Spaniel och ett av mina stora intressen är utställningar. I min flock finns Haely och Holly.
Jag är ansvarig för främst ekonomin i Michael Rudkrantz med sköter även en del adimistration.

CV/Meritförteckningar Utbildningar, diplomeringar, certifieringar Michael RudkrantzAnställningar, projekt och uppdrag Michael Rudkrantz


  • Grundare ägare och aktiv Hundpsykolog/Beteendeutredare/coach i Michael Rudkrantz 2024
  • Huvudlärare och utbildningsansvarig för Michael RudkrantzHundinstruktörsutbildning (2023)
  • Huvudlärare och utbildningsansvarig för Michael Rudkrantz Kantarellsökinstruktörutbildning (2023)
  • Grundare, ägare och aktiv instruktör/coach i Hilding Hundcoach 2013 - 2024 (bytte namn till Michael Rudkrantz 2024
  • Hundratals kurser i exempelvis valpträning, vardagslydnad, personspår, kantarellsök.
  • Hundratals beteendeutredningar och -träningar inom exempelvis områdena hundmöten, aggressivitet, rädsla, stress, osäkerhet, antijakt/jaktkontroll, fyrverkeri- och ljudrädsla. (2013-pågående)
  • Hundpsykolog/specialist hos Arken Zoo där jag deltar i frågestunder och en massa andra aktiviteter regelbundet (2023 — pågående)
  • Diverse anställningar chef, lärare, säljare skola och som utbildare, projektledare, partner, manager, mm. (–2015)
  • Hundinstruktör Tyresö Brukshundklubb (1998 - 2020)unsplash