Förebyggande Temakurser


På mina Förebyggande temakurser erbjuds möjligheten att fördjupa dina kunskaper och din hunds färdigheter för att förbygga att problembeteenden uppstår. Dessa områden inkluderar inkallning, trygga och kontrollerade hundmöten, följsamhet samt grundläggande kunskaper om inlärning. Under kursernas gång kommer vi att fokusera på att förbättra och förstärka de färdigheter som är relevanta för det valda temat, samtidigt som vi skapar en givande och stimulerande lärandemiljö för både dig och din hund.


Kursplan "Hej", Titta på mig
Kursplan "Hej hej"

Kursplan Akutvändning


Mina Förebyggande temakurser

Mina Förebyggande temakurser är specialiserade och fokuserar på specifika områden inom hundträning och beteende för att förebygga att problembeteenden uppstår. Dessa kurser är utformade för att ge dig möjlighet att fördjupa dina kunskaper och utveckla din hunds färdigheter inom särskilda beteenden.

I Temakurserna kan du välja mellan olika ämnen, beroende på dina individuella behov och mål.

Förebyggande temakurserna välkomnar hundar i alla åldrar, så oavsett om du har en valp, unghund, vuxen hund eller senior är du välkommen att delta. För de som föredrar specifika kurser som fokuserar på valpträning eller vardagsträning finns också den möjligheten. Du har friheten att kombinera flera kurser för att skräddarsy din egen kursupplevelse. Dessutom är du välkommen att delta i samma kurs flera gånger om du önskar

Upplägget för mina Temakurser

Mina Temakurser sträcker sig över 1, 2 eller 3 tillfällen, beroende på kursvariant. Vid varje tillfälle varierar det specifika innehållet och övningarna för att ge en varierad och stimulerande träningserfarenhet för både dig och din hund. För en detaljerad överblick över kursens upplägg och fokus vid varje tillfälle rekommenderas det att du tar en titt på kursplanen för respektive kurs. De flesta kurserna hålls utomhus för att ge hundarna en variationsrik och naturlig miljö att träna i, vilket ger er möjlighet att utforska och träna i olika situationer.

Förebyggande temakurs som Individuell träning
Om du inte hittar någon passande kurs eller föredrar att fokusera helt på din hund och era individuella behov, så erbjuds Temakurs som Individuell träning.

Antal deltagare: Max 6 hundar. Hela familjen är välkommen att följa med hunden.
Plats: Tyresö 
Instruktör: Michael Rudkrantz
I kursavgiften ingår: Digitala kompendium med teori och övningar samt diplom.
Övrigt: Vi varvar teori och praktik utomhus.
Här hittar du mina villkor och kan bland annat läsa vad som gäller angående sjukdom och vaccination.
Bokning sker genom att klicka på knappen ”Till anmälan” nedan.
Om kursen är fullbokad så visas texten ”Det finns endast reservplatser kvar” eller
”Det finns tyvärr inga platser kvar”.

VÄLKOMNA!

"Hej hej"


2  tillfälle à 1,5 timmar

900 kr

Kursen "Hej hej" syftar till att skapa positiva associationer med sociala interaktioner och förbättra hundens förmåga att hantera möten med andra människor och hundar. Under kursens gång lär vi hunden att förknippa frasen "Hej hej" med något positivt genom användning av positiv förstärkning och belöning. Detta minskar stress och ökar tryggheten i vardagliga situationer som hund- och människomöten.
Fördelarna med kursen är flera. Hunden upplever minskad stress och rädsla, förbättrad socialisering och en stärkt relation med sin ägare. Träningsmetoden fokuserar på att få hunden att fokusera på ägaren, vilket leder till en mer harmonisk och balanserad hund.
Kursen inkluderar flera steg och övningar som hjälper till att effektivt betinga frasen "Hej hej". Vi tränar hunden att hantera möten med både stillastående och rörliga personer och hundar. Genom regelbunden träning och positiv förstärkning blir möten med andra människor och hundar något positivt och tryggt för din hund.


Här hittar du kursplanen för kursen "Hej hej"

.
"Hej,Titta på mig"


3 tillfälle à 1,5 timmar

1300r

Med den här kursen kommer din hund att lära sig att reagera positivt på plötsliga händelser genom att söka kontakt och komma till dig i alla tänkbara situationer som kan uppstå i vardagen. Du kommer även att kunna avbryta hundens aktivitet på ett positivt sätt, utan att behöva höja rösten eller använda andra aversiva metoder. Resultatet? Lugnare, mer positiva och tryggare promenader och vardag för både dig och din fyrbenta vän!

.

Här hittar du kursplanen för kursen "Hej", Titta på mig

Akutvändning


1 tillfälle à 1,5 timmar

380 kr


Ibland hamnar vi i situationer utanför i vardagen där det kan också vara bra att ha en strategi för avledning, dvs något att använda när du vill fånga hundens uppmärksamhet hantera en uppkommen situation med trygghet och kontroll.
Kursen Akutvändning har som mål till att öka hunden ”värde” och motivation för reagera på akutvändningssignalen. Om hunden upplever ett positivt ”värde” på akutvändningssignalen kan du ”fånga” hundens intresse i situationer som där du vill avleda hunden eller när hunden fortfarande är på gult i en situation eller händelse.


Genom praktiska övningar och teoretisk genomgång lär jag dig att agera innan hunden upptäcker triggern och ger dig verktyg för att behålla dess fokus antingen på dig, på en aktivitet som erbjuds, eller i situationer där du vill fånga hundens uppmärksamhet.


Här hittar du kursplanen för kursen Akutvändning

Boosta självförtroendet


4 tillfälle à 1,5 timmar

1600 kr

I denna kurs får du en verktygslåda för att boosta din hunds självförtroende och hjälpa den att utveckla ett ökat självförtroende samt en bättre grundtrygghet. Oavsett om din hund är blyg, en ung valp som behöver stöd i att bygga upp sitt självförtroende eller en livlig ung hund med mycket energi, får du massor med tips, råd och roliga övningar för att hjälpa din hund på bästa sätt att stärka sitt självförtroende och öka dess känsla av trygghet i olika vardagssituationer.


Här hittar du kursplanen för kursen Boosta Självförtroendet

.
Blygerhundar


4 tillfälle à 1,5 timmar

1600 kr


Kursen riktar sig främst till hundar som upplever olika former av rädslor, oro eller osäkerhet i sin vardag, men även till dig som vill gå kursen i förebyggande syfte. Oavsett om din hund har specifika rädslor eller en allmän känsla av oro, kommer du att få massor av användbara råd och tips för att förstå din hunds behov och hur du kan hjälpa den på bästa sätt.
Efter kursen har du en mängd strategier och övningar för att stötta och stärka din hunds känsla av trygghet i vardagliga situationer.

.


Här hittar du kursplanen för kursen Blygerhundar
unsplash